Uitvoeren

van gezamelijke performances maakt het exploreren van wicked problems tot een ontdekkingsreis

De uitvoering van een stuk muziek, of dit nu van te voren helemaal uitgewerkt is, volledig geïmproviseerd of iets dat hier tussen in ligt, maakt de muziek echt.

Vanuit een bedachte, theoretische of bedachte "wereld" wordt iets in gang gezet, waardoor de compositie gaat bestáán. Waardoor de compositie erváárbaar wordt, déélbaar wordt. Iets gaat bestaan in onze echte, fysieke wereld en wel op zo'n manier dat je er samen iets mee kunt doen.

Je kunt het in ieder geval samen ervaren. Afhankelijk van de manier waarop je de uitvoering in gang zet, kun je het zelfs samenervaren terwijl je het samen uitvoert.

In zo'n levende setting, stem je je voortdurend op elkaar af en handel je autonoom en/of in reactie op de handelingen (of niet handelingen!) van anderen.

Door "het" uit te voeren, gaat "het" leven. Dit geldt in het geval van muziek, een gesprek, een toneelstuk, etc.

En ook een business case

 

Recente Posts

Publicatie in Spiegelbeeld: Spelenderwijs jezelf leren aarden

"Denken in beelden is iets anders dan denken in plaatjes. De beelden bewegen en staan continue onderling in verbinding. Als er iets verandert,...

04/21/2018 - 11:15 door Roger Lenoir
Visual Explorations: Ervaringsverhalen als Data Bronnen

De inzichten, die voortgekomen zijn uit "visuele exploraties" van maatschappelijk en persoonlijk belangrijke momenten in een...

01/13/2018 - 11:42 door Roger Lenoir

Projecten

Maylight Instituut voor Spirituele en Mentale Training biedt een breed spectrum aan opleidingen, producten en diensten voor particulieren en professionals aanbiedt, die intuïtie, creativiteit en onderzoek op een krachtige maar persoonlijke manier met elkaar verbinden.

Lees meer...
reactarot™ is een performance platform voor interactieve publicatie van processen, gebruikers en dat wat door de interacties tussen deze processen en gebruikers voortgebracht.

Lees meer...
Sirius is een Studiegids+ systeem, dat is voortgekomen uit onderzoek, naar de ontwerpprocessen, onderwijs en werkmethoden binnen de cultuur van HKU.

Lees meer...
De Da Vinci Sessies zijn georganiseerde evenementen, waarin gebruik gemaakt wordt van innovatieve technologie, beproefde coaching en storytelling technieken én gedegen netwerken met stakeholders, die allen bijdragen in de content en proces voorziening van de Da Vinci Sessie.

Lees meer...