Spelen

met betekenisvolle elementen laat je op een veilige manier nieuwe verbindingen ontdekken

Wanneer je spéélt, omzeil je je bewuste denken en beleef je de wereld om je heen als een kind. Dit maakt, dat je buiten de gebaande paden denkt en vliegensvlug allerlei impulsen met elkaar verbindt. Niet om een probléém op te lossen, maar gewoon... omdat het "gebeurd" en het opgaat in het spel.

Door te kunnen spelen, ontdek je hoe "iets" in elkaar zit. Je haalt "het" uit elkaar, maakt er een andere vorm van, maakt spontane, misschien wel onzinnige combinaties, en zet "het" weer in elkaar.

Enkel en alleen om de tijd te vullen én te ontdekken wat "het" uberhaupt is.

Als je ingewikkelde problemen op zo'n spelende wijze zou kunnen ontdekken, zou je wel eens heel spontaan nieuwe ontdekkingen kunnen doen. Nieuwe combinaties van bestaande elementen of misschien wel compleet nieuwe elementen.

Door tijd door te brengen met elementen, die je verzameld hebt en je aandacht er op een losse manier op gericht te houden, kun je "iets" met die elementen doen zonder allerlei complexe of gevaarlijke gevolgen te veroorzaken.

Dit schept een veilge context, waarin je durft te spelen met ingewikkelde of zelfs enge elementen.

Recente Posts

Publicatie in Spiegelbeeld: Spelenderwijs jezelf leren aarden

"Denken in beelden is iets anders dan denken in plaatjes. De beelden bewegen en staan continue onderling in verbinding. Als er iets verandert,...

04/21/2018 - 11:15 door Roger Lenoir
Visual Explorations: Ervaringsverhalen als Data Bronnen

De inzichten, die voortgekomen zijn uit "visuele exploraties" van maatschappelijk en persoonlijk belangrijke momenten in een...

01/13/2018 - 11:42 door Roger Lenoir

Projecten

Maylight Instituut voor Spirituele en Mentale Training biedt een breed spectrum aan opleidingen, producten en diensten voor particulieren en professionals aanbiedt, die intuïtie, creativiteit en onderzoek op een krachtige maar persoonlijke manier met elkaar verbinden.

Lees meer...
reactarot™ is een performance platform voor interactieve publicatie van processen, gebruikers en dat wat door de interacties tussen deze processen en gebruikers voortgebracht.

Lees meer...
Sirius is een Studiegids+ systeem, dat is voortgekomen uit onderzoek, naar de ontwerpprocessen, onderwijs en werkmethoden binnen de cultuur van HKU.

Lees meer...
De Da Vinci Sessies zijn georganiseerde evenementen, waarin gebruik gemaakt wordt van innovatieve technologie, beproefde coaching en storytelling technieken én gedegen netwerken met stakeholders, die allen bijdragen in de content en proces voorziening van de Da Vinci Sessie.

Lees meer...