Music Design Thinking voor de Raad voor de Kinderbescherming!

Binnen de Raad voor de Kinderbescherming leeft de drang naar innovatie, naar inzicht en ervaring met nieuwe manieren van leren. Om innovatie te stimuleren en uiteindelijk te bereiken is een innoverende houding nodig. Design Thinking is daarvoor een ideale methode. reactarot™ werd door de Raad voor de Kinderbescherming benaderd met de vraag of reactarot™ hen kon helpen Design Thinking ervaarbaar te maken voor een groepje RvdK medewerkers, die de eerste stappen op het gebied van Design Thinking al gezet hebben. Voor de RvdK is Design Thinking een redelijk nieuwe ervaring.

Voor reactarot™ en HKU is Design Thinking een “normale staat van zijn”. Door Muziek Technologie en Design Thinking nauw met elkaar te verweven -zowel op methodisch gebied als op technologisch gebied- heeft reactarot™ een geavanceerde vorm van Design Thinking ontwikkeld. Een vorm waarin creativiteit, intuïtie en technologie op een nieuwe manier met elkaar samenwerken. Door samen een Music Design Thinking sessie te ondergaan, kan RvdK proeven wat een combinatie tussen creatieve technologie, mainstream technologie en bereidwillige medewerkers van beide organisaties zou kunnen betekenen.

Dit “ervaringsmoment” zou een startschot kunnen zijn voor een samenwerking, waarbij HKU en RvdK samen innovatieve, maatschappelijk relevante projecten kunnen ondernemen, die bijdragen aan de innovatie van RvdK, maar ook aan de verhoging van de maatschappelijke relevantie van (studenten)projecten en onderwijs van HKU.

reactarot™ speelt hierin als onderneming, die zich richt op het blenden van Creatieve en Intuitieve Toepassingen van technologie én als onderzoeker van HKU, een inhoudelijk bemiddelende rol en vormt een actieve brug tussen de twee organisaties.

Een brugfunctie, die actief ondersteund wordt met behulp van Creatieve Technologie.

afbeelding van Roger Lenoir
Roger Lenoir

Recente Posts

Publicatie in Spiegelbeeld: Spelenderwijs jezelf leren aarden

"Denken in beelden is iets anders dan denken in plaatjes. De beelden bewegen en staan continue onderling in verbinding. Als er iets verandert,...

04/21/2018 - 11:15 door Roger Lenoir
Visual Explorations: Ervaringsverhalen als Data Bronnen

De inzichten, die voortgekomen zijn uit "visuele exploraties" van maatschappelijk en persoonlijk belangrijke momenten in een...

01/13/2018 - 11:42 door Roger Lenoir

Projecten

Maylight Instituut voor Spirituele en Mentale Training biedt een breed spectrum aan opleidingen, producten en diensten voor particulieren en professionals aanbiedt, die intuïtie, creativiteit en onderzoek op een krachtige maar persoonlijke manier met elkaar verbinden.

Lees meer...
reactarot™ is een performance platform voor interactieve publicatie van processen, gebruikers en dat wat door de interacties tussen deze processen en gebruikers voortgebracht.

Lees meer...
Sirius is een Studiegids+ systeem, dat is voortgekomen uit onderzoek, naar de ontwerpprocessen, onderwijs en werkmethoden binnen de cultuur van HKU.

Lees meer...
De Da Vinci Sessies zijn georganiseerde evenementen, waarin gebruik gemaakt wordt van innovatieve technologie, beproefde coaching en storytelling technieken én gedegen netwerken met stakeholders, die allen bijdragen in de content en proces voorziening van de Da Vinci Sessie.

Lees meer...